SYLVIA DEKKER

 
 

Sylvia Dekkeradres:

Millsebaan 42

NL-5402 LW Uden

telefoon 0413 - 260 013


atelier:

Pnemstraat 1b

NL-5406 XA Uden

telefoon 06 10 58 36 47


websites:

www.sylviadekker.nl

www.schilderworkshop.nlSylvia geeft les tijdens een workshop op locatie.

Sylvia in haar atelier.
 
 

Sylvia Dekker

"Het merendeel van mijn schilderijen zijn een reflectie van mijn persoonlijke beleving van de werkelijkheid. Ze zijn voornamelijk geinspireerd op muziek, film en de mens. De schilderijen komen gevoelsmatig tot stand en worden intuitief opgezet. Kleurrijke abstracties waar overheen schetsmatig lyrische figuraties geplaatst worden bepalen de sfeer en het karakter.

Mijn handschrift en spontane werkwijze vragen om veel ruimte. Door de keuze in kleurpallet en de vitaliteit van het schilderen ontstaan er steeds weer onverwacht nieuwe beelden op het doek. Vaak zet ik mijn schilderijen naar een paar lagen verf een tijdje weg om er later op door te werken. Wanneer je naar mijn schilderijen kijkt kun je even je aandacht verplaatsen en los komen van de werkelijkheid.

Mijn beroep als vrouw in de kunst is een bewuste keuze en omvat veel meer dan het maken van de schilderijen die u in dit boek aantreft. Naast mijn vrije werk op mijn atelier ben ik ook moeder met de verantwoordelijkheid voor het opvoeden van mijn zonen Tijn en Bram en de dagelijkse rompslomp dat het huishouden met zich meebrengt. Daarnaast geef ik ook schilderworkshops voor bedrijven en werk ik vaak mee aan de kunstprojecten van mijn man Antoon Versteegde. Als kunstenaar ben ik dus niet louter en alleen werkzaam op mijn atelier met het maken van schilderijen.

Ik exposeerde op meer dan 50 verschillende plaatsen in binnen en buitenland en heb een aantal grote opdrachten voor bedrijven en instellingen gerealiseerd. Op deze tentoonstelling in Ziekenhuis Bernhoven kunt een aantal van mijn schilderijen bewonderen. Ik heb bovendien twee websites www.sylviadekker.nl en www.schilderworkshop.nl waar je meer kunt vinden over mijn vrije kunstwerken en de dienstverlenende activiteiten."