KUNST BEDRIJVEN

 
 
 

Kunstzinnige zaken

Kunstbedrijf De Lutteltuin is opgezet door de beeldende kunstenaars Antoon Versteegde en Sylvia Dekker die samen al vele jaren creatieve workshops en teambuildings activiteiten organiseren op diverse locaties in het land. Vanuit het bedrijfsleven werd echter steeds vaker de vraag gesteld of het ook mogelijk is om met groepen op atelierbezoek te komen en daar dan zelf aan de slag te gaan met diverse creatieve materialen en technieken. Dit idee is verder uitgewerkt zodat we nu over geschikte atelierruimtes beschikken op een prachtlocatie aan de rand van de bossen ten noorden van Uden en bij recreatiepark Hemelrijk te Volkel.

Particulieren en bedrijven kunnen bij gelegenheid kunst bedrijven bij het Kunstbedrijf De Lutteltuin. Tijdens de workshops leren de deelnemers niet alleen verschillende artistieke vaardigheden en technieken, maar ook het besef dat door visualisatie en creatie de emoties beter in beeld kunnen worden gebracht. De deelnemers leren zichzelf te uiten in communicatie middels vorm en kleur, woord en beeld, techniek en emotie.


Workshops op maat
Maar een creatieve workshop kan ook uitstekend een inspirerende aanvulling zijn op een dag vol seminars en vergaderingen. Een ludieke onderbreking van een serieuze dag middels creativiteit blijkt een prima adempauze, waarna iedereen weer volop aandacht heeft voor elkaar of voor uw presentatie, congres of brainstormsessie.

Natuurlijk zijn er ook meer informele workshops mogelijk voor uw vrijgezellenparty, familiefeest, personeelsdag of op een 'open deur dag' waarbij wij er graag voor zorgen dat het uiteindelijke artistieke product van toegevoegde waarde is, als blijvende herinnering aan het feest, als een aanwinst voor uw huis of kantoor of als sfeervolle decoratie van de kantine. Onze workshops zijn bovendien uitstekend geschikt om uw relaties uit te nodigen op een bijzonder, informeel samenzijn in een prachtige, natuurlijke omgeving!


Professionele begeleiding
U wordt met uw gasten hoogst persoonlijk begeleidt door een team van professionele beeldende kunstenaars.
Antoon Versteegde (1953) studeerde aan de Koninklijke Academie voor Kunst en Vormgeving te
's-Hertogenbosch, afdeling Monumentale en Versierende Vormgeving.
Sylvia Dekker (1953) volgde haar kunstopleiding aan respectievelijk de Academie voor Educatieve Arbeid 'De Kopse Hof' te Nijmegen met als specialisatie Beeldende Vorming en Drama en aan de Academie voor Beeldende Vorming, Faculteit der Kunsten te Tilburg met als specialisatie Tweedimensionale en Plastisch-ruimtelijke Vormgeving. Beide hebben sindsdien vele honderden tentoonstellingen en kunstprojecten gemaakt in heel Europa.

 
De term 'kunstbedrijf' wordt in de praktijk vaak gebruikt voor de typering van het bedrijf van een of meerdere kunstenaars. 
In de theorie wordt dit begrip wel gebruikt voor een onderneming in de creatieve industrie, de cultuursector of de kunstwereld, als aanduiding voor het bedrijf van een culturele ondernemer. 
Binnen de kunst en cultuurwetenschap wordt het kunstbedrijf gezien als elk bedrijf, dat dient te functioneren in de economie en zich geleidelijk kan ontwikkelen.