BOUWEN MET BAMBOE

 
 

Bamboe workshopDuur:

Een dagdeel, 1 tot 4 uur.

Eventueel in combinatie met andere workshops:
Schilderen met Verf

Boetseren met Klei

Design ontwerpen maken

Papieren Vliegers maken

Poezie workshop

Percussie workshopKlik voor meer foto's van een bamboeworkshop. 
 

Bouwen met bamboe en elastiek

Het bouwen met bamboestokken en elastieken is een oorspronkelijk idee van beeldend kunstenaar Antoon Versteegde waarmee hij in 1983 is begonnen. Sinds begin jaren '90 verzorgt hij bamboeworkshops op scholen en als teambuilding op diverse plaatsen in Europa. Alle spullen worden met een daartoe speciaal ingerichte bus naar de werkplek gereden, waarna die in korte tijd wordt veranderd tot werkplaats.

Zowel in binnenlocaties (tent, zaal of sporthal) als buiten, in de vrije natuur of op schoolpleinen en sportvelden, bij horeca-gelegenheden, in winkelcentra of stadsparken, tijdens feesten, trainingen en business meetings - als teambuilding of personeelsfeest: het samen bouwen met bamboe stokken kan op inspirerende wijze bijdragen aan het welslagen van een bijzonder inspirerende dag.

Het atelier van Antoon Versteegde is speciaal toegerust voor uiteenlopende projecten en zit vol met alle materialen en gereedschappen die tijdens zijn werk van pas kunnen komen: naast bamboestokken in verschillende lengtes en diktematen ook allerlei handig gereedschap om het basismateriaal te verwerken en heel veel soorten elastiekjes om de stokken aan elkaar te knopen.

Bamboestiek
Daarvoor is een speciale montagetechniek ontwikkeld die voor jong en oud makkelijk in kort tijdsbestek is aan te leren: de kunst van de "bamboestiek". Met stevige stokken van 180 cm worden driehoeken, vierkanten, stervormen of andere basismodulen gemaakt die later weer aaneengeknoopt worden tot grotere bouwblokken zoals het regelmatig viervlak (tetraeder), de kubus of een uiterst ingewikkelde draadconstructie. Als deze objecten vervolgens ook weer aaneengesmeed worden, ontstaan er torens, piramides of andere bouwwerken tot meer dan tien meter hoogte!