Verf spatten met je tandenborstel

 
 

Verf spattenDuur:

Een dagdeel, 1 tot 3 uur.

Ook geschikt voor kleuters.


 
 

Gebruik een tandenborstel anders...


Gebruik je oude tandenborstel om gekleurde vormen te spatten, dat kunnen vormen zijn die je uitknipt of bestaande dingen zoals munten, sleutels,  of uit de natuur haalt, zoals takjes en boomblaadjes. Op het papier leg je platte vormen (sjablonen) en met een tandenborstel borstel je de ecoline inkt op een zeefje waar het doorheen spettert. Daarna haal je de voorwerpen weg waarna hun afbeelding is uitgespaard.

Spatten kun je met een zeefje en tandenborstel doen. De voorbeelden hiernaast zijn allemaal gemaakt met een tandenborstel en met een sjabloon. Spatten is voor alle leeftijden. Zowel voor kleuters als voor tieners.


Materiaal: Waterverf of ecoline-inkt, zeefje; oude tandenborstel; doek, papier of karton; sjablonen om af te dekken, bijvoorbeeld papier, muntstukken, lapjes, karton, enz.

Werkwijze: Spatten doe je op een ondergrond. Leg het sjabloon op het blad, maak je tandenborstel eerst goed nat en doe er verf aan. Dan wrijf je met je tandenborstel stevig over het zeefje. Zorg er wel voor dat het zeefje niet te dicht bij het papier komt om geen vlekken te maken. Het zeefje zelf mag ook niet te nat zijn, dus dit zeker al niet vooraf nat maken. Als het zeefje te nat wordt kun je het even afdrogen. Wacht tot je tekening droog is voordat je de sjablonen weer weg neemt.

Voor meer informatie of een voorstel op maat kunt u ons het beste even mailen of bellen: contact.