MUZIEK EN GELUID
 
 

Muziek en Geluid maken

Communiceren met geluid is de kern van deze workshop, waarbij de deelnemers kennis maken met verschillende mogelijkheden van klank en geluid. Een muziekaal avontuur waarin zij een situatie of verhaal gaan vertellen zonder te spreken, alleen met muziek en geluidseffecten.

Het grote voordeel van deze workshop is dat het niet taalgebonden is, het is voor iedereen te begrijpen. We beginnen met een korte introductie en passen de workshop gaandeweg aan aan de ontwikkelingen en vorderingen van de deelnemers. Wat weten, kunnen en willen de deelnemers ten gehore brengen, waar liggen problemen of kwaliteiten en hoe brengen we die met luchttrillingen over aan elkaar.

Voordat je muziektaal kunt maken moet je ervaren wat geluid is en hoe jouw geluid overkomt bij de ander. Waar bestaat een instrument eigenlijk uit? Wat is melodie, ritme of klankkleur en hoe klinkt de stilte? Muziek en emotie liggen dicht bij elkaar, maar hoe meer je weet over muziek, hoe lastiger het kan zijn je werkelijke emotie over te brengen op de ander. Via eenvoudige oefeningen wordt spelenderwijs ontdekt wat de verschillende aspecten van muziek kunnen betekenen.

We luisteren naar melodie, klank, ritme en harmonie. We improviseren een dialoog en ontaarden in kakofonie, een rommelig geheel van vele klanken door elkaar. We luisteren naar elkaar en horen of het mogelijk is verschillende emoties te ordenen. De wisselwerking tussen het luisteren naar en het produceren van geluiden inspireert, motiveert en creëert een positieve samenspel. Met eenvoudige aanwijzingen kunnen we spelen met de muzikaliteit van de deelnemers en orde scheppen. Belangrijk hierin is waar de kennis, associaties en mogelijkheden van de groep liggen.

Kijk ook eens bij de Percussieworkshop
Een andere mogelijkheid is de
Zangworkshop

Muziek workshopDuur:

Een dagdeel, 1 tot 4 uur.

Eventueel in combinatie met andere workshops:

Schilderen met Verf

Bouwen met Bamboe

Boetseren met Klei

Design ontwerpen maken

Poezie workshop

Percussie workshop

Zang workshop