De Brabantse Schildertafel

 
 

Gastendoek schilderenDuur:

Een dagdeel, 1 tot 4 uur.

Zeer geschikt als receptie.


 
 

Brabants Bont Gastendoek


De Brabantse Schildertafel is een geblokte, feestelijke statafel, gemaakt van een  schilderdoek op spieraam van 100x120 cm. Het schilderij staat dus niet verticaal op een schilderezel, maar ligt horizontaal als een tafelblad waar je aan alle kanten makkelijk bij kunt. Onder het doek zitten 4 poten gemonteerd en aan de twee lange zijden maken we planken met ronde gaten waarin de bekers met acrylverf geplaatst worden.

Voor we beginnen verdelen we de gasten bij binnenkomst willekeurig door middel van gekleurde buttons in groepen van 15 of 20 personen.

Elke groep werkt aan een overeenkomstig gekleurde schildertafel en je maakt hier makkelijk contact, omdat je elkaar goed kunt aankijken en helpen.

Onder de werkplek leggen we een zeil zodat de vloer niet vies wordt. We verdelen elk schilderij bijvoorbeeld in 15 vakken van 24x33 cm of
20 vlakken van 24x25 cm. Iedere gast mag één vak inschilderen - of je werkt met een paar gasten samen en vormt een grotere geheel.

Feestelijk onderwerp van gesprek

We kunnen in overleg een reeks van opeenvolgende thema's bedenken en ervoor zorgen dat alle gasten bij binnenkomst een kleurbutton krijgen met daarop een persoonlijk trefwoord (aansluitend op de gelegenheid) met de opdracht dit onderwerp op het schilderij te verbeelden. Mogelijke onderwerpen zijn de volgende reeksen:

 1. Lente  -  Zomer  -  Herfst  -  Winter
  Groei  -  Bloei  -  Oogst  -  Rust
  Kind  -  Puber  -  Volwassen  -  Bejaard
  Ochtend  -  Middag  -  Avond  -  Nacht
  Ontbijt  -  Lunch  -  Diner  -  Feest
  Aarde  -  Lucht  -  Vuur  -  Water
  Wandelen  -  Zwemmen  -  Fietsen  -  Schaatsen

De afzonderlijke schilderijen vormen uiteindelijk een samenhangend geheel dat zowel in zijn totaliteit kan worden opgehangen, maar ook als losse kunstwerken op verschillende locaties. Daarbij zou het leuk zijn om ze om ze regelmatig te wisselen (rouleren) zodat het totale verhaal en het memorabele dag goed op het netvlies blijf van de betrokkenen.

Voor meer informatie of een voorstel op maat kunt u ons het beste even mailen of bellen: contact.